2018

I sommerferien vil alle barn i Vesterålen mellom 10-13 år ha muligheten til å delta på en friluftsskole i sin kommune. I 2017 deltok over 100 barn på friluftsskolen.

Friluftsskolen
16.01.201709:57 friluft

Fra uke 26 arrangeres det hele 6 friluftsskoler i regionen. Disse stedene er Sortland, Stokmarknes, Risøyhamn, Steine, Lødingen og på Skogsøya.

Friluftsskolen arrangeres på dagtid fra kl.09.00-15.00. Noen andre tider på Skogsøya da man her er avhengig av hurtigbåten for å komme til og fra friluftsskolen.

Friluftsskolen skal være et ferietilbud i nærmiljøet og målet er å gi deltakerne en lystbetont introduskjon til friluftsrelaterte aktiviteter. Noen obligatoriske tema vil det være, som å lære og lese kart, bli kjent med allemannsretten, å etablere leirplass og få gode råd når du skal ut på tur, men det meste av aktivitetene vil være tilpasset området hvor friluftskolen arrangeres.

NB! På Skogsøya er det overnatting fra torsdag til fredag. Påmeldingsavgiften dekker alle utgifter som naturlig hører til under uken og kan variere fra kommune til kommune, men det må likevel smøres matpakke enkelte dager. Detaljert plan for uken blir sendt ut når påmeldingsfristen er gått ut. 


Påmelding til Friluftsskolen i Sortland i uke 26/27

Plakat Sortland

Påmelding til Friluftsskolen i Andøy i uke 26

Plakat Andøy

Påmelding til Friluftsskolen i Bø i uke 26

Plakat Bø

Påmelding til Friluftsskolen i Hadsel i uke 26

Plakat Hadsel

Påmelding til Friluftsskolen i Lødingen i uke 26

Plakat Lødingen

Påmelding til Friluftsskolen i Øksnes i uke 26

Plakat Øksnes

Lena Darèn
Friluftsskolen Sortland 2017