2022

Friluftsrådene i Nord-Norge samarbeider for å få flere ut på bærtur. Mer smakfullt friluftsliv skal du lete lenge etter.

Ut og Plukk
Til nettsiden!

Toppturer og turkassetrim er populært som aldri før. Før var det vanlig å rusle en tur i bærskogen. Slik er det ikke lenger. Nå går vi forbi godsakene på tur til en fjelltopp, en turkasse eller en gapahuk i skogen. 

Bærplukking er ikke en like viktig og populær friluftsaktivitet og høstingstradisjon som tidligere. Nå gjør vi noe med det. "Ut og Plukk" skal gjøre turen i skog og mark artigere og stappfull av smakfulle opplevelser.

Først plukker du deilig frisk blåbær eller litt av den smakfulle og røde tyttebæra. Kanskje er det multene som er målet for bærturen. Hjemme igjen logger du deg på utogplukk.no og registrer hvor mye du har plukket. I tillegg til frisk luft, fysisk aktivitet, naturopplevelser og gode bær, vanker det premie når sesongen er over. Bli med ut og plukk. Smakfullt friluftsliv - for hele Nord-Norge.

På utogplukk.no oppretter du din bruker og registrerer alle dine bærturer. Her finnes også statistikk og mye nyttig informasjon om bær og bærplukking.